DOCUMENT Guvernul a stabilit noi salarii minime în construcții și agricultură

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Salariul de bază minim brut pe tară garantat în platã pentru domeniul constucțiilor a fost majorat la 4.582 lei lunar, începând cu luna noiembrie, ceea ce reprezintă o creștere de 14,6%, față de nivelul actual de 4.000 lei, conform unei ordonanșțe de urgență adoptate de Guvern. Totodată, pentru sectorul agricol și în industria alimentară, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de minimum 3.436 lei, ceea ce reprezintã o creștere de 14,53% față de nivelul actual de 3.000 lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonanță, impactul bugetar va fi unul pozitiv, Guvernul urmând să strângă suplimentar la buget 321,4 milioane de lei pentru ultimele două luni din acest an, în timp ce pentru anul următor veniturile suplimentare la buget din aceste creșteri ale salariilor minime se vor situa la 3,86 miliarde de lei.

Proiectul de ordonanță

În prezent, beneficiază de salariul minim din construcții 349.732 angajați, iar după majorare, numărul celor care vor beneficia de această creștere se va situa la 423.110 salariați. De asemenea, în agricultură și industria alimentară, au salariul minim sectorial circa 117.000 de angajați. În urma majorării numărul celor care ar beneficia s-ar situa la aproximativ 168.000 de salariați, potrivit proiectului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: