Guvernul a suplimentat bugetele mai multor ministere

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi mai multe proiecte de hotărâre şi memorandumuri care vizează suplimentarea bugetelor unor ministere şi instituţii publice.

Potrivit unei informări a Executivului, a fost aprobată o hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei.

Bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu suma de 45 milioane lei credite bugetare şi de angajament, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru a asigura pentru ultimul trimestru al anului fondurile necesare pentru acordarea ajutorului public judiciar prin care statul asigură accesul la justiţie al persoanelor care nu pot face faţă cheltuielilor unui proces.

Tot prin aceeaşi hotărâre, bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu suma de 36,5 milioane lei credite bugetare şi de angajament, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru asigurarea cheltuielilor necesare până la sfârşitul anului pentru organizarea şi funcţionarea instanţelor judecătoreşti şi a celorlalte instituţii subordonate (plata chiriilor şi a utilităţilor, achiziţii de materiale şi aparatură, servicii de mentenanţă etc).

Printr-o hotărâre a fost suplimentat şi bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Actul normativ prevede suplimentarea bugetului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pe anul 2023 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, cu suma de un milion lei. Suma este necesară pentru plata indemnizaţiilor pentru persoanele aflate în concediu pentru creşterea copilului şi, după caz, a stimulentului de inserţie aferent.

Citește mai mult AICI. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: