Skip to content
Sport

Guvernul acordă cetăţenie română pentru doi hocheişti, un rus şi un ceh

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi două hotârâri prin care li se va acorda cetăţenia română jucătorilor de hochei Radim Valchar, din Cehia, şi Andrei Taratuhin, din Rusia, care urmează a fi convocaţi la echipa naţională a României.

„În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată şi dispoziţiilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art. 82 din Legea nr. 21/1991 – Legea cetăţeniei române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Guvernul României adoptă următoarea hotărâre: ARTICOL UNIC Se acordă cetăţenia română domnului Valchar Radim, cetăţean ceh, fiul lui Roman şi Sarka, născut la data de 20.04.1989 în localitatea Karvina, Republica Cehă, având domiciliul actual în Cehia, Orlova, Luteyene, str. Adamusova nr. c.p. 1253, judeţul Karvina, cu stabilirea domiciliului în România”, se arată în documentul Guvernului.

Radim Valchar, în vârstă de 29 de ani, a jucat în cariera sa la echipe din SUA şi Canada în perioada de juniorat, după care a evoluat în Europa, la formaţii din Cehia, Slovacia, Franţa, Finlanda iar din sezonul 2016 este legitimat la clubul din Miercurea Ciuc, SC Csikszereda, scrie News.ro.

Rusul Andrei Sergeevich Taratuhin, 35 de ani, este triplu campion mondial de juniori cu echipa naţională a Rusiei. Din sezonul 2017-2018 evoluează de asemenea la SC Csikszereda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *