Guvernul alocă 1.7 miliarde de lei pentru sănătate. Vor fi bani pentru cheltuieli cu medicamente, echipamente și altele

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că sănătatea primește 1.7 miliarde de lei pentru medicamente, servicii și dispozitive medicale, pentru derularea programelor naționale de sănătate curative, dar și pentru acordarea de tratamente compensate și gratuite. Astfel, va fi majorat bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

„De asemenea, majorăm bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru servicii medicale, medicamente, materiale și dispozitive medicale, inclusiv pentru derularea programelor naționale de sănătate curative și acordarea medicamentelor compensate și gratuite”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că vrea să fie eliminate „toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România”, pentru că „fără bani nu putem avea un sistem de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi ca în Occident”. Spitalele se confruntă cu o lipsă cruntă de finanțare Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că un spital nu poate funcţiona nici cu trei milioane de lei, darămite cu 300 de lei, şi că este nevoie de finanţare, iar toate aceste decizii la nivelul Ministerului Sănătăţii, în coordonare cu CAS, trebuie să asigure funcţionarea sistemului de sănătate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL