Skip to content
Politică

Guvernul alocă 100 milioane lei Primăriei Capitalei

Guvernul va acorda 100 milioane lei Primăriei Capitalei, bani care vor fi transferaţi ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie, într-o şedinţă la care va fi prezent şi primarul general, Sorin Oprescu, informează mediafax.

„Având în vedere faptul că ieri, în sfârşit, după presiunile primarului general, ale mass-media şi ale cetăţenilor din Bucureşti, consilierii generali de la PNL-PDL au fost de acord să aprobe fuziunea ELCEN-RADET, azi o să mă văd cu primarul general şi să rezolvăm problema cu încălzirea, pentru că era blocată de consilierii din opoziţie – cred că şi-au dat seama că fac aceeaşi greşeală pe care am făcut-o noi în 2004 când îl blocam pe primarul Traian Băsescu – şi în sfârşit ieri au votat. Mă bucur foarte tare şi asta înseamnă că azi putem să rezolvăm problema cu apa caldă pentru Bucureşti. Va fi şi o finanţare pentru perioada care durează până la finalizarea transformării în societate comercială şi fuziunea cu RADET, în aşa fel încât să se rezolve toate problema datoriilor istorice”, a răspuns Ponta la solicitarea presei de a confirma informaţiile mediafax despre o discuţie pe tema RADET în şedinţa de miercuri a Executivului.

Ponta a precizat că l-a invitat la Guvern pe primarul general, Sorin Oprescu, pentru o discuţie înaintea şedinţei de guvern şi că acesta va putea participa şi la şedinţă, dacă îi face plăcere.

El a arătat că problema apei calde din Capitală a fost creată de bătălia politică din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

„Noi, Guvernul, îl ajutăm (pe primar-n.r.) cu toată inima, pentru că este vorba de două milioane şi ceva de oameni care erau victimele unui război politic pe care l-au mai avut şi în 2004 şi nu trebuiau să-l aibă şi în 2014”, a adăugat Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei mediafax că Guvernul va acorda 100 milioane lei Primăriei Capitalei, bani care vor fi transferaţi ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie, într-o şedinţă la care va fi prezent şi primarul general, Sorin Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *