Skip to content
Politică Sănătate

Guvernul aprobă decontarea tratamentelor în străinătate a pacienţilor cu afecţiuni grave

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Executivul va completa legislaţia pentru a le permite pacienţilor cu afecţiuni grave, care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România.

Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave, care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România„, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, ea a anunţat că Guvernul va face modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist, conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil, scrie agerpres.ro.

Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei clawback pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa pe piaţă a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave„, a arătat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *