Skip to content
Politică

Guvernul ar putea interzice UBER și Taxify. Ce proiect a propus

elegancetaxi.ro
" "

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a publicat în vederea dezbaterii publice, un proiect ce vizează modificarea legii ce vizează transportul de tip taxi.

Concret, este vorba despre modificarea Legii 38/2003 referitoare la transportul în regum taxi și în regim de închiriere, informează start-up.ro.

" "

Motivele propunerii de modificare a acestei legi vizează intensificarea activităților de transport de persoane în regim taxi, cu încălcarea prevederilor legale, imposibilitatea sancționării faptelor de piraterie în ceea ce privește transportul în regim taxi și necesitatea scăderii evaziunii fiscale generată de practicile nelegale din domeniul taximetriei.

Șoferii UBER și Taxify ar putea fi sancționați încă de la prima „abatere” dacă propunerea ar fi adoptată, având în vedere prevederea ce presupune eliminarea cuvântului „repetat”  din articolul 55 al legii, litera h.

UBER-ul a început să le solicite șoferilor și partenerilor să obțină atestate de șofer, însă compania va fi nevoită să obțină o licență de taxi pentru a putea să mai funcționeze.

Citiți mai multe AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *