Skip to content
Politică

Guvernul ar vrea să taie călătoriile gratuite pentru studenți. ANOSR: Solicităm încetarea imediată a acestor demersuri

Servus Hunedoara

După ce au votat masiv cu USRPLUS, studenții cad primii victime ale tăierilor de sporuri și facilități operate de guvernul din care face parte partidul lor preferat. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică ferm intenția guvernanților de a limita transportul gratuit al studenților și solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri. Este vorba, în principal, de călătoriile cu trenul, domeniu păstorit de ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

”Constatăm că domnul Florin Cîțu revine repetitiv asupra eliminării gratuității studenților la transportul feroviar, amintind aici amendamentul depus de către Florin Cîțu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017. Ulterior, senatorul Florin Cîțu de atunci a renunțat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenția nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului?

Deși domnul prim-ministru Cîțu declara în 2018 faptul că deficitul CFR Călători ar fi cauzat de subvenția pentru studenți, adevărul este că subvenția nu doar că nu reprezintă o cheltuială pentru CFR Călători, ci este o măsură care reduce acest deficit. Coroborând beneficiile generate de gratuitatea la transportul feroviar pentru studenți, printre care creșterea echității accesului la învățământul superior, a mobilității studenților în scopuri didactice și de dezvoltare profesională, beneficiile aduse mediului și încheind cu sprijinul esențial acordat CFR Călători prin această măsură, sunt imperioase menținerea acestui drept și încetarea oricăror demersuri de limitarea acestuia”, susține ANOSR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *