Skip to content
Politică

Guvernul, băgat în ședință: se va adopta un NOU cod fiscal?

antena3.ro

Guvernul se reuneşte în şedinţă extraordinară, vineri, de la ora 14.00, pentru a adopta, prin ordonanță de urgență, un nou Cod Fiscal.

Transferul contribuţiilor pentru fondurile de sănătate și de pensii de la angajator la angajat, măsură apărată insistent de premierul Mihai Tudose, determină confederaţia sindicală Frăţia să se pregătească de grevă generală, reclamând lipsa unor garanţii scrise că salariul net nu va scădea din ianuarie, potrivit realitatea.net

Şeful PSD susţinea ieri că este pentru prima oară când lefurile ar urma să crească într-un mod serios şi, totuşi, apar nemulţumiri. Liviu Dragnea crede că există interese ascunse în spatele anunţatei greve generale.

Potrivit noii legi a fiscalităţii, firmelor le va reveni sarcina să plătească o taxă de puțin peste 2% pentru fiecare salariu plătit. De la 1 ianuarie, va fi introdus un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri.

Joi, președintele Klaus Iohannis a cerut Executivului și liderilor coaliției de guvernământ să renunțe la controversata decizie, care a stârnit confuzie și critici atât din partea marilor sindicate, cât și a asociațiilor patronale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *