Skip to content
Politică

Guvernul britanic va interzice vânzarea băuturilor energizante în rândul copiilor

theflagshop.co.uk

Miniştrii britanici vor interzice vânzarea de Red Bull, Monster Energy şi alte astfel de energizante copiilor în Anglia din cauza îngrijorărilor privind efectul pe care aceste băuturi le au asupra sănătăţii copiilor.

Joi va începe o consultare privind această decizie, iar guvernul britanic a comunicat că principala întrebare va fi dacă restricţiile să se aplice până la vârsta de 16 sau de 18 ani, potrivit News.ro.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat această decizie vine în contextul strategiei guvernului pentru a contracara obezitatea în rândul copiilor. Ea a adăugat că este necesară analizarea consumului de băuturi energizante pentru că „ele sunt vândute la preţuri mai mici decât băuturile răcoritoare”.

Principalul motiv pentru interzicerea vânzării către copii este nivelul ridicat de cafeină din băuturile energizante, care poate duce la numeroase probleme de sănătate pentru copii, printre care dureri de cap sau stomac, hiperactivitate şi probleme cu somnul.

O doză de 250ml de Red Bull conţine în jur de 80mg de cafeină, aproape aceeaşi cantitate ca o doză similară de cafea, dar de trei ori mai multă decât una de Coca-Cola.

De asemenea, energizantele au cantităţi mai mari de zahăr decât băuturile răcoritoare. Conform guvernului britanic, energizantele au cu 60% mai multe calorii şi cu 65% mai mult zahăr decât băuturile răcoritoare iar zahărul este una dintre cauzele principale ale obezităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *