Skip to content
Politică

Guvernul canadian ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Care este motivul

Guvernul canadian ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Motivul?

Afluxul românilor care au cerut azil în Canada a crescut exponențial, după ce această ţară a eliminat vizele, în decembrie anul trecut, mai exact, peste 230 de cereri au fost înregistrate în doar două luni, aproape dublu faţă de întregul an 2016.

Autoritățile canadiene afirmă că iau în calcul reintroducerea vizelor pentru români, dacă numărul cererilor de azil va atinge în acest an un anumit nivel, fără a preciza pragul respectiv. Nu ar fi, de altfel, prima dată când ar lua o astfel de decizie.

Există un precedent din care canadienii au învățat câte ceva. În 2009, Guvernul canadian a anunţat reintroducerea imediată a vizelor pentru cetăţenii din Cehia şi din Mexic, pentru a pune astfel capăt unei adevărate explozii de cereri de azil depuse de cetăţenii acestor două ţări.

Vizele pentru cehi fuseseră ridicate în 2007, iar în aproape doi ani, se înregistraseră de 600 de ori mai multe cereri de azil din partea cetățenilor cehi. Mulți dintre ei erau romi. Canada a ridicat din nou vizele pentru cehi abia peste patru ani relatează Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *