Skip to content
Politică

Guvernul Cioloș, cât pe-aci să-l burdușească pe Ghiță cu zeci de milioane de euro

presalibera.net

Omul de afaceri Sebastian Ghiță era cât pe-aci să fie burdușit cu zeci de milioane de euro de către precedenții guvernanți tehnocrați conduși de către Dacian Cioloș.

În septembrie 2016, Romtehnica – o companie detinuta de Ministerul Apararii (MApN) si care se ocupa de dotarea Armatei Romane – a demarat o licitatie de 367 de milioane de lei (pestge 80 de milioane de euro) pentru dotarea trupelor la standarde NATO cu blindate usoare, relatează vineri Cetățeanul.net.

Numai ca, printre altele, conditiile au prevăzut existența unui motor ecologic cu benzina si kerosen, motor care nu exista. Mai trebuie precizat ca, licitatia nu a fost una electronica, ci una restransa. Dupa depunerea ofertelor pana pe 20 octombrie 2016, si acceptarea lor, au urmat negocieri si clarificari intre beneficiar si ofertanti, etapa care este si acum in desfasurare. Nu mai puțin de 367 de milioane de lei (aproximativ 80 de milioane de euro) au fost oferiti de Romtehnica pentru semnarea unui contract cadru cu compania castigatoare care ar fi trebuit sa ofere, in functie de solicitarile Armatei, intre 40 si 286 de blindate usoare. Mai exact, este vorba de autovehicule militare de timpul celebrelor Humvee americane.

Teamnet Engineering, una dintre firmele din grupul IT – Teamnet (companie IT fondata de Sebastian Ghita) a fost cel mai surprinzator participant dintre cei 12 producatori de autovehicule militare sau dealeri ai lor.

Teamnet Engineering a fost sustinuta pentru depunerea ofertei de compania austriaca Franz Achleitner Fahrzeugbau Und Reifenzentrum Gmbh, producator de autovehicule blindate.

Citiți mai multe AICI, inclusiv despre iuțeala suspectă cu care s-a mișcat Teamnet și ce a făcut ca societatea lui Ghiță să rateze încasarea celor 367 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *