Skip to content
Politică

Guvernul Cioloş. Problema stringentă semnalată de Virgil Popescu (PNL): Nu neglijaţi!

Care este problema stringentă semnalată proaspătului guvern condus de Dacian Cioloş de către vicepreşedintele PNL Virgil Popescu.

Într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro, Popescu (co-preşedinte al PNL Mehedinţi) atrage atenţia asupra întreprinderilor mici şi mijlocii, pe care le consideră esenţiale pentru viitorul economiei naţionale.

„Guvernarea Ponta a gândit defectuos strategia privind finanțarea și susținerea IMM-urilor. Pe lângă faptul că a redus bugetul acordat proiectelor destinate Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a mai adăugat și mai multe taxe menite să îngreuneze situația financiară a acestora. Prin decizia de a muta IMM-urile de la Ministerul Economiei la Ministerul Energiei, Victor Ponta a intenționat să pună în umbră ajutorul pe care statul român trebuie să-l acorde întreprinzătorilor.

Dacian Cioloș a redactat într-un timp foarte scurt proiectul programului de guvernare, iar unele inadvertențe pot fi observate. Premierul a omis, fără intenție, să prezinte planurile viitorului guvern privind finanțarea IMM-urilor, însă chestiunea aceasta poate fi rezolvată pe parcurs dacă își alege oamenii potriviți care să-i ofere sfaturi.

Partidul Național Liberal a propus, în programul său de guvernare, mai multe soluții care să contribuie la finanțarea IMM-urilor pentru a garanta consolidarea economiei naționale. Am considerat că e datoria Guvernului să lucreze la optimizarea folosirii ajutoarelor de stat. Ca vicepreședinte PNL am insistat pentru promovarea unor programe adecvate care să asigure finanțarea IMM-urilor. Totodată, statul român ar putea avea capacitatea de a asigura o creștere treptată, de la 0,4% până la 1% din PIB, în vederea finanțărilor publice pentru programele naționale destinate susținerii IMM-urilor.

Țara noastră are de pierdut în urma ezitării liderilor politici de a nu crea acele fonduri destinate Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Economia națională nu poate supraviețui doar cu ajutorul multinaționalelor. România are nevoie de IMM-uri care să genereze locuri de muncă și să cotizeze la bugetul statului. Întreprinzătorii români trebuie să găsească aici cadrul prielnic desfășurării afacerilor și să aibă pasiunea de dezvolta propriile firme astfel încât să se bucure de apreciere internațională.

Salut decizia premierului de a muta IMM-urile de la Ministerul Energiei la Ministerul Economiei, ceea ce arată bunele intenții ale domnului Cioloș. Îmi păstrez convingerea că prim-ministrul va reveni asupra programului de guvernare și va acorda toată susținerea sa finanțării IMM-urilor. Ținând cont de experiența dumnealui în cadrul Uniunii Europene, sunt convins că este conștient de rolul jucat de IMM în economia națională și va redacta și aplica proiectele potrivite în acest sens. Premierul a promis un dialog cu societatea civilă, motiv pentru care consider că pentru rezolvarea problemelor mai sus menționate, ar fi potrivit să se consulte cu reprezentanții Consiliului Național al IMM-urilor. Aceștia îi pot recomanda un specialist care să coordoneze acest domeniu.

Domnule Cioloș, nu neglijați IMM-urile pentru că astfel veți neglija viitorul economiei naționale!” transmite Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *