Skip to content
Puterea Știrilor Video

Guvernul Ciucă începe în forță, susține Nancu (FNGCIMM): Vom deveni prima instituție financiară din România care va semna un astfel de acord cu Comisia Europeană

psnews.ro

Invitat la Puterea Știrilor, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat că România face pași importanți pentru obținerea acordului cu Comisia Europeană pe InvestEU. Vom deveni prima instituție financiară din România care va semna un astfel de acord pentru garanția directă, anunță Dumitru Nancu.

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este de părere și că înființarea unui minister al Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Guvernul condus de Nicolae Ciucă „este un lucru benefic”.

„Comisia Europeană a aprobat prelungirea cadrului temporar, și aici avem multe scheme de ajutor temporar. Vorbim de IMM Invest, AGRO Invest, IMM Factoring, toate derulate de către Fondul Național de Garantare. Există Măsura 411, fosta M3, care la fel are ca termen 30 decembrie. Acest lucru înseamnă că Guvernul va începe în forță, în sensul că va trebui să dea niște acte normative de updatare sau preluare a directivelor europene, astfel încât aceste scheme de ajutor temporar de stat să se prelungească din 31 decembrie și până pe 30 iunie 2022. Acesta este primul lucru, un lucru bun pentru mediul de afaceri.

Înființarea unui minister al Întreprinderilor Mici și Mijlocii este un lucru benefic. În celelalte două guverne, Guvernul Orban și Guvernul Cîțu, Fondul Național de Garantare avea 7 măsuri de implementat pe mediul de afaceri. Măsuri pe care le-am mai discutat la dumneavoastră și sunt deja în implementare. Dintre acestea, 5 sunt închise și mai sunt două, iar noi sperăm ca până la 30 martie, primul trimestru, să semnăm acordul cu Comisia Europeană pe InvestEU. Vom deveni prima instituție financiară din România care va semna un astfel de acord pentru garanția directă. Vreau să vă spun că pe InvestEU, în acest moment, alături de România mai sunt 11 țări care au depus astfel de aplicații”, a declarat Dumitru Nancu, la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *