Skip to content
Politică

Guvernul construiește case pentru funcționarii publici

imobiliare.net

Guvernul ajută funcționarii publici și a aprobat programul multianual „Construcția de locuințe de serviciu”, inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Prin acest program, Executivul intenționează să construiască locuințe de serviciu, pe baza propunerilor primite de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), de la autoritatile administratiei publice locale si centrale, transmite hotnews.ro.

Beneficiarii programului sunt functionarii publici, precum si angajatii din institutii publice centrale si locale, care nu detin sau nu au detinut, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor, in proprietate o locuinta in localitatea in care isi desfasoara activitatea, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire.

Programul se dezvolta pe terenuri proprietate publica a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, puse la dispozitia ANL, care le preia in folosinta gratuita, in conditiile legii. In cadrul programului pot fi incluse si constructii aflate in diverse stadii de executie ori finalizate si neexploatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *