Skip to content
Politică

Guvernul contruiește două pușcării noi

Pe masa Guvernului se află un proiect de Hotărâre privind achiziția a două studii de prefezabilitate pentru contruirea a două penitenciare noi. Unul ar urma să fie la Caracal, iar celălalt în comuna Berceni din Prahova, informează jurnaliștii de la bn24.ro.

„Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1 – Se autorizează Ministerul Justiției, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziţia a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în Comuna Berceni, județul Prahova și în Municipiul Caracal, județul Olt.

Art. 2 – Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor răspund pentru punerea în aplicare a prezentei hotărâri”, se arată în document.

Guvernul a alocat pentru studiile de prefezabilitate 1 milion de lei, din Fondul de rezervă bugetară aflată la dispoziția Executivului. Noile penitenciare de la Caracal și Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara la momentul avizării bugetului ministerului în comisiile parlamentare, că există un deficit de 10.000 de locuri în penitenciare, precizând că din resursele bugetare nu se poate construi o nouă închisoare.

„Există un deficit de peste 10.000 de locuri, în momentul de faţă, în penitenciare, raportat la standardele în materie. O să continuăm să facem mici investiţii în anumite penitenciare. Din păcate, locaţia în care se află un penitenciar, de cele mai multe ori nu permite extindere, nu permite creşterea capacităţii de cazare şi atunci nu avem altă soluţie decât de a construi «de la zero» penitenciare, care se pot face în momentul de faţă pe proprietatea ANP sau Ministerului Justiţiei. E un efort bugetar foarte mare”, a declarat Robert Cazanciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *