Skip to content
Politică

Guvernul face progrese în materie de fonduri europene

Guvernul României face progrese în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene. Ce a declarat ministrul de resort, Marius Nica.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, demnitarul a precizat că Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai complex program operațional pe această perioadă de programare, cu o alocare de peste 11 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie.

„La trei luni de la aprobarea Programului Operațional Infrastructură Mare, avem deja 25 de ghiduri publicate spre consultare, care vor fi definitivate până la finalul lunii noiembrie, un portofoliu de potențiale proiecte în valoare de 18 miliarde de euro, care pot asigura premisele unei absorbții ridicate. De asemenea, am identificat provocările majore pentru această perioadă de programare – și anume nevoia unor reforme structurale în diverse sectoare, cu precădere în domeniul achizițiilor publice și în implementarea proiectelor. Estimăm că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, vom avea primele apeluri de proiecte și ne propunem să nu mai avem proiecte supuse fazării în 2020”, a subliniat Marius Nica.

Afirmaţiile au fost făcute cu ocazia primei reuniuni a Comitetului de Monitorizare POIM 2014-2020. Comitetul de Monitorizare POIM este o structură națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *