Skip to content
Politică

Guvernul face un pas înapoi: RENUNŢĂ peste noapte la o măsură controversată

DC News

Guvernul condus de Viorica Dăncilă face un pas înapoi și RENUNŢĂ peste noapte la o măsură controversată.

Mai exact, recent, Guvernul condus de Vasilica Viorica Dăncilă a anunţat că vrea să oblige firmele de stat și cele private cu peste 50 de angajați să prevadă în structura organizatorică „un expert în egalitate de șanse”. Însuşi premierul a confirmat noua obligaţie, în ședința de guvern în care a fost aprobat actul normativ. Nerespectarea obligației urma să atragă o amendă de la 3.000 lei la 100.000 lei, aşa cum era prevăzut în proiectul legislativ.

Numai că documentul transmis de Guvern Parlamentului relevă însă că, în final, această obligație a fost transformată într-o simplă posibilitate, anunţă profit.ro.

Astfel, proiectul stabilește că instituțiile publice și companiile private cu peste 50 de angajați au posibilitatea să identifice un angajat căruia să-i repartizeze, prin fișa postului, atribuții în domeniul egalității de șanse între bărbați și femei. În limita bugetului existent pentru cheltuieli salariale, angajatorul poate opta pentru angajarea unui expert/tehnician în egalitatea de șanse, mai este stabilit în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *