Skip to content
Cluj Economic Politică

Guvernul forțează Clujul, prin Legea Bugetului, să se împrumute pentru a-și termina investițiile

Fondurile primăriei din Cluj-Napoca s-au redus considerabil, după ce Guvernul PSD-ALDE s-a „jucat” cu cifrele bugetului pe 2019, astfel că municipalitatea trebuie să apeleze la împrumuturi pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele începute, potrivit digi24.ro.

Așadar, din alocările prevăzute în bugetul pe 2019, Primăria Cluj-Napoca a pierdut 76 de milioane de lei, motiv pentru care a decis să împrumute 400 de milioane de lei de la bancă.

 „Motivul pentru care suntem nevoiți să căutăm această soluție de finanțare este de a putea menține finanțarea și susținerea proiectelor de investiții în următorii 3 ani”, a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca, conform B1.ro

Cu banii împrumutați, administrația clujeană dorește să renoveze clădirile din centrul istoric, dar are și alte planuri, scrie publicația. Spre exemplu, din creditul obținut, vor fi finanțate și alte obiective, precum Filarmonica Transilvania. Aceasta este evaluată la 349 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul orașului.

După votul consilierilor locali, scrie sursa citată, Primăria va merge la bănci şi va căuta cea mai avantajoasă ofertă pentru creditul de 400 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *