Skip to content
Politică

Guvernul Grindeanu are grijă de aleșii locali. Creșteri salariale de 30%

subversiv.info

Grupurile parlamentare PSD, ALDE și UDMR au înaintat marți, o propunere în Parlament, prin care sunt majorate salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliului Județean cu 30%. Aceasta vine ca amendament la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017, care prevede majorarea salariilor/indemnizaţiilor şi pentru personalul care ocupă funcţii de demnitate publică la nivelul autorităţilor publice locale.

Președintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților Augustin Solomon, a declarat că această măsură apare pentru a preveni situația în care funcționarii publici ar avea un salariu superior primarilor și președinților CJ, conform Mediafax.

„Este anormal ca în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele de CJ în condiţiile în care responsabilitatea – şi administrativă şi politică şi judiciară – se răsfrânge asupra aleşilor şi nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2 prin care se măreau salariile în administraţie cu 20% s-a văzut, în urma aplicării, această problemă”, afirmă Solomon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *