Skip to content
Politică

Guvernul ia măsuri pentru transmiterea primei cereri de finanţare prin PNRR. Ciucă: Vorbim de 3 miliarde euro

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul va aproba, luni şi miercuri, mai multe hotărâri de Guvern care să asigure posibilitatea transmiterii primei cereri de finanţare în cadrul Planului de Redresare şi Rezilienţă. „E vorba de suma de 3 miliarde euro, care alături de suma de 3,7 miliarde deja asigurată prin prefinanţare ne creează premisele ca până la finele anului să putem să beneficiem de 10 miliarde de euro asiguraţi prin PNRR”, a mai spus prim-ministrul.

Trebuie să subliniem că şi această şedinţă de Guvern pe care o desfăşurăm astăzi practic vine să completeze toate măsurile şi paşii pe care noi i-am asumat, astfel încât să putem să asigurăm PNRR. Asigurăm practic prin hotărârile de Guvern de astăzi şi cele care vor urma miercuri asigurarea transmiterii primei cereri de finanţare în cadrul PNRR. E vorba de suma de 3 miliarde euro, care alături de suma de 3,7 miliarde deja asigurată prin prefinanţare ne creează premisele ca până la finele anului să putem să beneficiem de 10 miliarde de euro asiguraţi prin PNRR”, a declarat prim-ministrul, luni la începutul şedinţei Executivului.

El a mai spus că aceste măsuri vin să asigure cadrul pentru continuarea investiţiilor.

Sunt măsuri care la nivelul Guvernului vin, pe de o parte, să sprijine şi să asigure cadrul necesar continuării investiţiilor, cadrul necesar punerii în valoare a energiei şi creativităţii mediului antreprenorial şi, pe de altă parte, asigură această simplificare a procedurilor, astfel încât să nu se mai piardă atât de mult timpul în ansamblul acesta de proceduri administrative. Ca atare, tot ceea ce facem în acest moment, ne bazăm demersurile pe cei doi piloni – reformă şi investiţii. Sunt modalităţile prin care putem să ne asigurăm că vom trece cât mai uşor posibil prin această situaţie deosebit de complexă şi dificilă”, a completat Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *