Skip to content
Politică

Guvernul irlandez vrea ca vizita lui Donald Trump la Dublin să fie tratată cu respect

cnn.com

Guvernul irlandez trebuie să trateze cu respect vizita pe care preşedintele american Donald Trump o va face la Dublin în luna noiembrie, în pofida diferendelor, spune prim-ministrul irlandez Leo Varadkar.

„Ştiu că mulţi oameni nu îl plac şi că mulţi nu sunt de acord cu multe dintre politicile sale, la fel ca mine, de fapt. Dar el este preşedintele SUA şi relaţia dintre Irlanda şi SUA este mult mai importantă decât guvernul irlandez sau administraţia americană şi cred că trebuie să tratăm biroul preşedinţiei americane cu respectul pe care îl merită”, a declarat Varadkar într-un interviu pentru televiziunea naţională RTE., potrivit News.ro.

" "

Preşedintele american Donald Trump va vizita resortul său de golf din satul irlandez Doonbeg, precum şi Dublinul în timpul călătoriei sale, a precizat Varadkar.

Prim-ministrul irlandez spune că va aduce în discuţie subiecte precum piaţa de schimb, imigraţia, drepturile omului şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. „După cum ştiţi, el este un susţinător al Brexitului şi vreau să îi explic de ce acest lucru nu va fi bun nici pentru America nici pentru Europa”, a precizat Varadkar.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *