Skip to content
Politică

Guvernul, la ora bilanțului: care sunt realizările României la președinția Consiliului Uniunii Europene

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un bilanț privind realizările României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Guvernul României, miniștrii și reprezentanța permanentă au acționat cu profesionalism și responsabilitate și am obținut în doar două luni rezultate pe care alte președinții nu le-au avut în mandat întreg.

Acest lucru demonstrează cât de nefondate au fost atacurile și previziunile lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acționat din considerente pur electorale fără să le pese că România între lumină nefavorabilă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient și de calitate, extrem de apreciat de toți partenerii europeni

„Românii au de ce se mândri. În toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă, România a fost felicitată pentru modul excepțional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru.

Miniștrii au prezentat numeroase reuniuni în care au dovedit că Guvernul României are capacitatea și experiența necesare să contribuie la identificarea celor mai bune soluții pentru temele majore de pe agenda Europeană”, a mai spus Viorica Dăncilă, vineri, la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, printr-o cooperare strânsă și un dialog deschis și constructiv cu reprezentanții comisiei europene, ai Parlamentului european și ai secretariatului general al Consiliului, precum și cu toate statele membre, România a obținut consens inclusiv pe dosare care stau de foarte mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *