Skip to content
Politică

Guvernul le dă o lovitură grea băncilor. Deținătorii de carduri au motive de bucurie

www.profixcard.ro

Băncile au primit o lovitură grea de la Guvernul lui Tudose. Clienții băncilor, în schimb, au motive de fericire, întrucât noua lege îi favorizează.

Noua reglementare legislativă prevede că băncile nu vor mai putea să perceapă anumite comisioane pentru conturile de plăţi, cu servicii de bază, cum ar fi deschiderea şi închiderea unui cont, precum şi cele pentru retrageri de bani sau interogarea soldului, informează B1.ro. Măsura a venit după ce s-a constat că doar șase din zece români au cont bancar și are ca scop creșterea accesului populaţiei la serviciile financiare. Astfel, cei cu venituri mai mici de 2.000 de lei nu vor mai plăti băncilor bani pentru serviciile enumerate mai sus plus alte 10.

„Consumatorul vulnerabil al cărui venit lunar nu depăşeşte echivalentul a 60% din câştigul salarial mediu brut pe econmie, consumator vulnerabil care are acces gratuit la depunerea de fonduri într-un cont de plăţi şi retragerile de numerar atât la ghişee, cât şi la bancomatele instituţiilor de servicii financiar bancare de pe teritoriul naţional”, a declarat președintele ANPC, Bogdan Pandelică.

Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este până la 50.000 de lei. Va exista, în plus, un site unde cei interesați pot compara tarifele, care va fi gata în maxim șase luni.

„Toate instituţiile care furnizează servicii financiar-bancare vor trimite către ANPC, cea care de fapt va instrumenta acest site, toate comisioanele, o listă cu cele mai reprezentative servicii aferente unui cont de plăţi”, a menționat Pandelică.

Prevederile vor fi aplicate de pe 27 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *