Skip to content
Politică

Guvernul, lovitură pentru șoferi: Mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate

universuljuridic.ro

Guvernul condus de Dacian Cioloș a aprobat joi o hotărâre prin care a stabilit că mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate.

In acest sens, Executivul a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicarii acestei masuri tehnico-administrative, transmite hotnews.ro.

Reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune in una din situatiile prevazute de art. 143 din Regulament, cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila:
– In toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;
– In zona de actiune a indicatorului cu semnificatia ‘Stationarea interzisa’ si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
– Pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6m;
– In dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
– In pante si in rampe;
– In locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia ‘Stationare alternanta’, in alta zi sau perioada decat cea permisa, ori indicatorul „Zona de stationare cu durata limitata” peste durata stabilita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *