Skip to content
Politică

Guvernul lui Dăncilă: ministrul Turismului, plimbat de la Cioloș la PSD EXCLUSIV

Bogdan Gheorghe Trif, actualul ministru al Turismului, este un politician sibian,  fost președinte interimar al organizaţiei judeţene Partidului Social Democrat (PSD) Sibiu și fiul primului primar al Sibiului după Revoluţie, fost lider al Partidului Democrat (PD), Petru Trif.

În vârstă de 41 de ani, Trif se declara în anul 2012 ”un social-democrat prin definiţie” și susţinea că nu poate fi acuzat că s-a folosit de renumele tatălui pentru a promova, întrucât a intrat în politică după ce fostul edil s-a retras din viaţa publică. Așadar, vă invităm să citiţi în cele ce urmează până unde merg convingerile social-democrate ale ministrului și ce relaţii politice îl leagă de alte formaţiuni.

La începutul anului 2018, înaintea nominalizării pentru funcţia de ministru al Turismului, Trif declara pentru publicaţia sibiană sibiu100.ro că se află în fruntea organizaţiei judeţene PSD Sibiu cu sprijinul membrilor care i-au solicitat lui Dragnea numirea. Interesant este faptul că Bogdan Trif susţinea că Dragnea i-a acceptat numirea, deși nu îl cunoștea, însă beneficia și de sprijinul primului ministru de la acea vreme, Mihai Tudose. De asemenea, întrebat dacă l-ar sprijini pe Liviu Dragnea sau dacă l-ar vota pentru funcţia de președinte al Romaniei, Trif dă un raspuns evaziv, spunând că PSD nu și-a stabilit un candidat pentru președinţie. Astfel că ne întrebam cum a ajuns Bogdan Gheorghe Trif să fie propunerea PSD pentru postul de ministru al Turismului în guvernul Dăncilă.

Un alt lucru interesant despre Bogdan Trif este numirea în funcţia de șef al gărzii naţionale de mediu, cu rang de secretar de stat, în anul 2016, de către ministrul tehnocrat al Mediului, Cristina Pașca Palmer, în guvernul Cioloș. Întrebat despre această situaţie de deputatul USR, Cristina Prună, la momentul audierii acestuia în comisia parlamentară pentru primirea avizului de învestire în funcţia de ministru, Trif evită întrebarea, răspunzand doar solicitărilor altor parlamentari. Este cunoscut faptul că PSD este un aprig contestatar al guvernului tehnocrat, iar decizia de a-l propune pe Trif pentru ocuparea unui portofoliu în guvernul PSD-ALDE rămâne controversată.

Un posibil răspuns ar putea fi o presupusă relaţie de prietenie dintre Trif și un apropiat de-al presedintelui Klaus Iohannis. Potrivit national.ro, persoana de legătură dintre Trif și Iohannis este Andreas Huber, finul lui Iohannis și membru al Formului Democrat al Germanilor din Romania. Potrivit aceleiași surse, numirea lui Trif în guvernul tehnocrat a stârnit o revoltă în interiorul partidului, social-democraţii acuzându-l pe acesta de trădare în favoarea Palatului Cotroceni. Deși aparent apropiaţi în prezent, ironic este că Trif si Iohannis au fost rivali în bătălia pentru primăria Municipiului Sibiu, în anul 2012. Fiind desemnat candidatul USL, Bogdan Gheorghe Trif declara din postura de candidat la primărie că sibienii trebuie să înţeleagă că Iohannis nu are niciun merit în dezvoltarea orașului, ba mai mult, că toate iniţiativele bune sunt propuse de PSD, potrivit turnusfatului.ro .

Până se vor lamuri aceste aspecte legate de un presupus sprijin al lui Iohannis acordat lui Trif, ne îndreptăm atenţia către un scandal în care acesta din urmă a fost implicat recent, din scaunul funcţiei pe care o deţine. Astfel că, Președintele Federaţiei Patronale a Turismului din România (FPTR), Mohamed Murad, l-a acuzat pe Trif de incompetenţă și lipsă de experienţă în domeniul turismului, după ce acesta a vrut să schimbe legea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD).

Nu suntem de acord cu modul în care comunică domnul ministru cu noi. Comunică cu noi întâmplător. I-am dat șase luni de zile un avans de încredere, dar nu e normal să fim invitaţi numai să ascultăm, nu e normal ca oameni care ajung în funcţii importante să nu mai asculte, doar vorbesc. Eu nu sunt un subaltern ca să ascult. (…) Ministrul nu are nicio experienţă în turism”, a declarat Murand potrivit ziare.com .

Conform CV-ului profesional al lui Bogdan Trif, acesta pare să deţină specializări și experienţă vastă în domeniul mediului, așa că ne întrebăm ce anume l-a recomandat pe fostul șef al gărzii naţionale de mediu să ocupe funcţia de ministru al Turismului?

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *