Skip to content
Politică

Guvernul modifica legea educatiei pentru a stabili cum se poate renunta la titlul de doctor

Guvernul modifica legea educatiei astfel incat doctorii sa poata renunta la titlul de doctor. Pe ordinea de zi a sedintei de guvern de astazi se afla un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei.

Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca aceasta ordonanta aduce 6 modificari, iar una dintre ele introduce posibilitatea ca un doctor sa renunte la titlul de doctor. Modificarea vine la mai putin de doua saptamani dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca renunta la titlul de doctor.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a explicat ca ordonanta prevede si posibilitatea ca un doctor sa renunte la acest titlu “pentru ca altfel nu am cadru legal sa indeplinesc cererile venite din partea societatii civile si academice”, in ceea ce priveste titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Noul ministru a declarat ca, prin aceasta modificare adusa legii, se va putea renunta si la diploma de bacalaureat. “Da, este adevarat ca poti renunta si la Bacalaureat, dar cu conditia ca acea persoana sa faca din nou liceul daca doreste apoi sa isi ia din nou Bacalaureatul. La fel este si cu doctoratul: renunti la titlul de doctor, dar daca vrei peste ani sa fii doctor, atunci reiei tot procesul de pregatire, iar statul nu va mai asigura finantare”, informează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *