Skip to content
Politică

Guvernul Orban adoptă OUG pentru trecerea la 16 ministere: Ce schimbări vor fi în structura guvernamentală și ce se întâmplă cu instituțiile strategice

Guvernul Orban a adoptat ordonanța de urgență pentru restructurarea cabinetului, astfel că România va fi administrată oficial de 16 ministere, și nu de 26, cum se întâmpla în mandatul fostului premier Viorica Dăncilă.

Ministerul Finanțelor va prelua în subordinea sa Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și Oficiul pentru Luptă Antifraudă, în timp ce Loteria Română va trece la Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri, care va prelua atribuțiile Turismului și Energiei, informează b1.ro.

" "

Ministerul Transporturilor va fi comasat cu portofoliul Comunicațiilor, iar Ministerul Educației va prelua și atribuțiile Cercetării. Guvernul va înființa și o Autoritate Națională pentru persoanele cu dizablități, copii și adopții, care se va afla în subordinea Ministerului Muncii.

Instituțiile strategice Transgaz și Transelectrica vor trece la Secretariatul General al Guvernului. Nu în ultimul rând, vor fi înființate Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *