Skip to content
Politică

Guvernul Orban pregătește PNDL 3, a treia rundă de proiecte pentru baronii locali

Guvern Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul pregătește un nou program de dezvoltare locală, PNDL 3, care va fi lansat doar după ce se va ști exact ce proiecte pot fi finanțate din fondurile europene, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban la Suceava.

PNDL este un program extrem de controversat, prin care guvernele au alocat în ultimii 8 ani miliarde de euro din fonduri interne către mici proiecte locale. Presa a scris în repetate rânduri despre lipsa oricărui control privind calitatea lucrărilor și despre contractele supra-evaluate.

Multe primării preferă să facă proiecte prin PNDL în loc să depună cereri de finanțare pe fonduri europene pentru că în cazul proiectelor cu fonduri UE controlul este mult mai strict.

Premierul a mai spus că și astăzi există aproape o mie de proiecte nefinalizate din PNDL 1 – prima versiune a programului, iar pentru ca primarii să nu fie obligați să returneze banii dați deja guvernul va emite o hotărâre prin care să prelungească cu un an perioada în care pot fi finalizate proiectele începute în anii 2012 – 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *