Skip to content
Politică

Guvernul, pe butoiul cu pulbere: revine OUG 13? Dăncilă și Toader vs Dragnea SURSE

twitter.com

Guvernul stă pe un butoi cu pulbere: revine OUG 13? Citiți în cele ce urmează despre planurile președintelui PSD, Liviu Dragnea, privind o eventuală ordonanță de urgență, planuri care i-ar fi antagonizat pe premierul Viorica Dăncilă și pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Se pare că Liviu Dragnea ar forţa din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, după ce în februarie 2017 a încercat fără succes să-l convingă pe fostul premier, Sorin Grindeanu, să o adopte.

Acum, prim-ministrul Viorica Dăncilă ar fi cea care se opune şi ar fi ameninţat chiar cu demisia, arată sursele B1 TV. Și nici ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu ar susține o astfel de idee.

2 comentarii la “Guvernul, pe butoiul cu pulbere: revine OUG 13? Dăncilă și Toader vs Dragnea SURSE

  1. OUG 13 nu a avut nimic in neregula. Chiar si CCR s-a pronuntat in acest sens. Stiu, CCR e bun numai uneori. Cand le convine unora.
    PSD a fost „un prost” ca a retras-o, pentru ca ceea ce se reprosa in piata nu era decat in mintile distorsionate ale unor tembeli care nu au citit-o niciodata. Cand erau intrebati de reporteri impotriva a ce protesteaza, doar bateau campii, ca niste ignoranti cu studii superioare ce se aflau, multi dintre ei. Topaitori de doi lei.
    Din fericire majoritatea s-au trezit la realitate. Asa ca ceea ce se mai aduna prin piete (cand se aduna, la ordinul finantatorilor interni si externi) nu e decat un nucleu infim de nemernici care nu mai pot manipula niste idealisti cu putina minte. Dar suficienta cat sa-si dea seama ca au fost folositi cu nesimtire.

  2. OUG 13 nu a avut NIMIC de-a face cu nici o amnistie si gratiere. Ordonanta de guvern care facea referire la acest subiect era una de sine statatoare si nu facea decat sa puna in acord legislatia romaneasca cu normele europene in materie de conditii care trebuie asigurate condamnatilor (fara a fi vizati cei incarcerati pentru infractiuni cu violenta si coruptie, in forma ce urma sa fie trimisa la vot, in Parlament. Sub sanctiunea unor penalitati semnificative, aplicate Romaniei. Asa cum s-a intamplat si in cazul Italiei. Nu din „dragoste de infractori”, cum delireaza unii.
    In ceea ce priveste presupusele conflicte intre membrii guvernului, acestea fac parte dintr-un serial specific, lansat de studiourile de productie S & Co. Divizia „D” redivivus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *