Skip to content
Politică

Guvernul are planuri mari: ce rată de absorbție a fondurilor europene își propune

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi, despre obiectivele Guvernului pe care-l conduce în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Acesta a delcarat că suspendarea programelor operaționale din 2012 a reprezentat una dintre cele mai dificile situații pe care a trebuie să le gestioneze ca prim ministru.

„A fost una dintre cele mai dificile provocari pe care le-am avut ca Guvern, toate porgramele operationale erau suspendate si Romania avea un grad de absorbtie de 7%. Prin suspendarea programelor, era clar ca nu puteam sa mai absorbim acei bani, azi a ajuns la 52%”, a declarat premierul României.

Acesta a precizat că obiectivul Guvernului este ca rata absorbției este să ajungă la 75-80% până la sfârșitul anului.

„Obiectivul este de a ajunge la 75-80%. Vor ramane 20% pentru ca timp de 5 ani nu am absorbit nimic. Romania este tara care a facut cele mai multe progrese în acest domeniu”, a mai spus Ponta.

Premierul a ținut să-i mulțumească pentru progresul în ceea ce privește absorbția fondurilor europene actualului consilier prezidențial Leonard Orban, menționând că a prezentat această și președintelui Iohannis.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *