Skip to content
Politică

Guvernul poate emite OG în vacanța parlamentară! Iohannis a promulgat Legea

jurnalmm.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, informează Adiministrația Prezidențială.

Coaliţia de guvernământ a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că intenţionează să finalizeze adoptarea proiectului de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare, în ambele Camere ale Parlamentului. Proiectul de lege a fost adoptat, miercuri seara, în prima şedinţă a cabinetului Grindeanu.

”Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului, zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două. Campania a trecut, intrăm în pâine şi trecem la fapte”, a spus premierul Sorin Grindeanu, la începutul primei şedinţe pe care a prezidat-o la Palatul Victoria, amintește romanialiberă.ro.

PNL, USR și PMP au atacat, săptămâna trecută, actul normativ, susținând că acesta nu respectă rigorile constituționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *