Skip to content
Internațional Politică

Guvernul Poloniei a anunțat creșterea salariului minim pe economie la 1.000 dolari până în anul 2023

Ziarul Argesenilor

Guvernul Poloniei a anunțat că va crește salariul minim pe economie până la 4.000 de zloți, adică o mie de dolari, până în anul 2023, o măsură anunțată cu o lună înainte de alegerile legislative în care formațiunea conservatoare Lege și Justiție speră să câștige din nou și să rămână la putere.

Potrivit premierului Mateusz Morawiecki, această creștere va semnifica o majorare de 78% față de nivelul din prezent al salariului minim și va marca sfârșitul ”erei forței de muncă ieftină” în Polonia, notează Caleaeuropeana.ro

Conform sursei citate, promisiunea va fi ținută dacă actualul partid conservator, aflat la guvernare, va câștiga alegerile parlamentare din toamnă, iar sondajele arată că ar fi votată de circa jumătate dintre polonezi.

În același timp, economiștii au avertizat că o creștere rapidă a salariului minim va afecta economia, deoarece costurile pentru angajatori se vor majora foarte mult.

Această măsură vine după ce Guvernul de la Varșovia a anunțat la finalul lunii august plănuiește ca bugetul pe anul 2020 să fie unul echilibrat, acest lucru însemnând o premieră în istoria post-comunistă a țării.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a aprobat un plan care prevede eliminarea deficitului bugetar în 2020, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru Polonia în ultimii 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *