Skip to content
Politică

Guvernul Ponta îi pregăteşte o surpriză preşedintelui Klaus Iohannis

" "

Guvernul Ponta lucrează la o nouă Lege a salarizării în sistemul public şi îi pregăteşte o surpriză preşedintelui. Klaus Iohannis va avea, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, salariul de 20.000 de lei, informează România TV. Potrivit legii, cel mai mare salariu va fi al preşedintelui, iar lefurile vor fi acordate la stat în funcţie de studiile fiecărui angajat.

Premierul Victor Ponta declara recent că salarizarea în sectorul bugetar este o problemă nerezolvată, ba chiar un „dezastru” şi dădea ca exemplu salariile preşedintelui şi prim-ministrului, spunând că acestea sunt mai mici decât salariul unei secretare de la o companie privată.

" "
" "

Totodată, la începutul anului, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, Ponta a relatat că i-a spus acestuia că, după majorarea recentă cu 85% a veniturilor salariale pentru funcţionarii care gestionează fonduri europene, atât şeful statului, cât şi prim-ministrul sau miniştrii au cele mai mici salarii.

Ministerul Muncii, Rovana Plumb, care lucrează la viitoarea Lege a salarizării, vrea să repare aceste lucruri.

Astfel, potrivit România TV, salariul preşedintelui va fi majorat şi va creşte de la 7.000 de lei, cât este în prezent, la aproximativ 20.000 de lei.

Pe de altă parte, lefurile vor fi acordate la stat în funcţie de studiile fiecărui angajat, urmând să existe 5 clase de salarizare: studii superioare, studii superioare de scurtă durată, studii medii cu BAC, studii medii şi necalificaţi.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *