Skip to content
Politică

Guvernul, precizări în cazul întâlnirii ratate dintre Dăncilă și Juncker: Astfel de incidente sunt nepermise

Saptamana Financiara

Guvernul României a venit cu noi precizări în cazul situației de ieri în care premierul Viorica Dăncilă avea o întâlnire programată cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, iar aceasta nu a mai avut loc.

Astfel, Guvernul anunță că este necesară o analiză riguroasă a modului în care SPP a cooperat cu celelalte instituții pentru pregătirea întâlnirii.

Vă pezentăm comunicatul integral al Guvernului, remis PSnews:

„GUVERNUL ROMANIEI

Data: 18.09.2018

PRECIZARE

În urma informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu organizarea întâlnirii programate pentru luni între președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amănunțit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit și organizat întrevederea stabilită pentru luni, 17 septembrie 2018, între președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Totodată, șeful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

De asemenea, având în vedere atribuțiile și obligațiile Serviciului de Protecție și Pază în ceea ce privește coordonarea cu celelalte instituții asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiză riguroasă și asupra modului în care a acționat această instituție în pregătirea și desfășurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali.

Instituțiile statului au obligația și responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise și sunt de natură să afecteze imaginea României”.

1 comentariu la “Guvernul, precizări în cazul întâlnirii ratate dintre Dăncilă și Juncker: Astfel de incidente sunt nepermise

  1. De primul ministru japonez tot SPP este de vina?Ai dracu SPP -isti astia.nu mai bine angajau dintre prietenii chelului?Aia il luau pe sus pe Junker si-l ducea pachet lui viorica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *