Skip to content
Politică

Guvernul pregătește lovitura pentru toți bugetarii. Majorarea salariilor ar putea fi amânată

Actualii guvernanți consideră prea mare costul legat de majorarea salariilor în sectorul bugetar, astfel că una dintre soluţiile luate în calcul ar fi aplicarea legii într-o perioadă mai lungă de timp, adică în cinci ani sau chiar mai mult, în loc de patru, cum se ştia până acum, informează romaniatv.net.

 

Proiectul legii salarizării unitare nu a fost încă finalizat. Problemele sunt legate de valoarea salariilor bugetare, raportat la bugetul de stat şi la economia din România. Pornind de la situaţia existentă, anul acesta, salariile bugetarilor costă în total 57,2 miliarde de lei, mai mult cu 10 procente mai mult faţă de anul trecut.

Dacă se va aplica noua lege a salarizării, ar însemna un plus de 25 de miliarde de lei, adică, cu 40 la sută mai mult decât în prezent.

Problema este că aceste 25 de miliarde de lei nu există, iar Ministerul de Finanţe nu a aprobat această lege pentru că nu ar exista resurse.

 

O soluţie ar fi prelungirea perioadei de aplicare a legii de salarizare, în loc de 2020 se vorbeşte despre 2021, astfel încât, legea să poată fi aplicată, iar costul pe fiecare an să fie mai mic.

Conform Memorandumului privind Procedura și Calendarul consultărilor pe proiectul Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în perioada 5 — 10 februarie, trebuia să aibă loc redactarea și finalizarea proiectului de act normativ de către grupul de lucru interministerial.

1 comentariu la “Guvernul pregătește lovitura pentru toți bugetarii. Majorarea salariilor ar putea fi amânată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *