Skip to content
Politică

Guvernul pregăteşte programul „Prima maşină”. Care sunt condiţiile

" "

Guvernul pregăteşte un nou program guvernamental, „Prima maşină”, după modelul „Prima casă”. Actul normativ ce se discută miercuri în şedinţa Executivului reglementează condițiile prin care tinerii de până în 35 de ani își pot lua un credit garantat de stat pentru a-și cumpăra primul autoturism.

Este vorba de o perioadă extinsă faţă de un credit de nevoi personale, care are un termen de rambursare de maxim cinci ani. În acest caz, la creditul „Prima maşină” vom avea o perioadă de creditare de şapte ani, conform digi24.ro.

" "
" "

Sunt şi alte condiţii stabilite în proiectul de hotărâre. Avansul trebuie să fie de 5% iar cine vrea să beneficieze de un credit garantat de stat trebuie să se încadreze într-o valoare a maşinii de până în 13.000 de euro.

Un avantaj al programului este şi dobânda preferenţială faţă de un credit standard, de aproape jumătate din valoarea acestuia. Dacă un credit de nevoi personale are o dobândă anuală efectivă de 10-14%, dobânda în cazul programului „Prima maşină” va fi de 7%.

Vârsta solicitantului trebuie să fie între 18 şi 35 de ani, iar acesta trebuie să fie la prima achiziţie a unei maşini.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *