Skip to content
Puterea Știrilor Video

Guvernul, principalul responsabil pentru numărul mare de contaminări, susține Radu Oprea (PSD): Există o lipsă de încredere în autorități

Inquam Photos / Ilona Andrei

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Radu Oprea, senator PSD, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul exploziei cazurilor de coronavirus pe teritoriul României. În opinia acestuia “nici un român nu își dorește o revenire la starea de urgență” și de aceea trebuie să fim responsabili.

“Cred că nici un român nu își dorește o revenire la starea de urgență și atunci probabil că ar trebui să fim mult mai responsabili, să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini, adică acele lucruri care teoretic ar trebui să fie foarte simple pentru noi, dar se pare că nu sunt atât de simple. Cred că ar trebui să facem acest efort pentru că vedem cifrele, iar eu personal sunt îngrijorat.

Eu sunt prahovean și văd că avem un număr care crește semnificativ și în Prahova. Vedem că sunt cazuri care arată și o transmitere comunitară și atunci cred că trebuie soluție pentru a reuși să avem grijă de sănătatea populației și în același timp să ne permită relansarea economică. E vorba de sănătatea populației și a economiei”, a spus Radu Oprea la Puterea Știrilor.

Întrebat ce ar trebui să primeze în această ecuație, acesta a spus că ”întotdeauna primează sănătatea omului, dar activitatea economică trebuie să continue”.

”Cred că o responsabilitate foarte mare o are Guvernul pentru că nu au făcut legislația, normele, ordonanțele cum trebuie. Asta ne-a spus CCR. Curtea Constituțională ne-a spus că ce a scris Guvernul în lege a dat naștere la abuzuri. Există și o lipsă de încredere în autorități, în Guvern și aici deja sunt exemple – celebra poza din Guvern, din cabinetul premierului. Problema e ca această poză a apărut într-o perioadă în care aveam amenzi foarte mari, când trebuia să purtăm masca. Faptul că nu purtau mască într-un birou, în biroul premierului arată cetățenilor din România că lucrul acesta se poate. Apoi sunt cazurile cu ministrul Mediului cu marea adunare populară. Responsabilitatea și puterea exemplului sunt lucruri care trebuie să vină dinspre Guvern către români, iar dacă asta nu s-a întâmplat, evident că totul este permis, totul este posibil”, a precizat social-democratul.

Amintim că joi a fost înregistrat un nou record negativ la cazurile de îmbolnăvire: 614 cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Asta după ce ieri Centrul de Comunicare Strategică anunța o cifră record de 555 de îmbolnăviri, cifra reprezentând cel mai mare număr de la debutul pandemiei în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *