Skip to content
Politică

Guvernul, prins cu ocaua mică: plânge de mila deținuților, dar le TAIE banii

miscareaderezistenta.ro

Guvernul României a fost prins cu ocaua mică: politicienii din PSD și ALDE plâng de mila deținuților, dar le TAIE banii.

Peste 137 de milioane de lei au fost tăiate de către Executiv din bugetul penitenciarelor în 2017, bani suficienți pentru construirea unei noi închisori sau pentru recondiționarea și modernizarea a 9.000 de locuri de detenție, scrie România Liberă.

„Anul acesta, la rectificarea bugetară, Guvernul a tăiat 137 milioane de lei de la penitenciare. Aproximativ 30 de milioane de euro cu care s-ar fi putut construi o închisoare nouă sau s-ar fi putut recondiționa și moderniza între 8.000 și 9.000 de locuri de detenție”, a declarat pentru publicația citată Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

În medie, finanțarea penitenciarelor în ultimii ani a fost la doar 60% din necesar, susține sindicalistul.

„Dar a fost și mai rău. Prin anii 2010-2012, n-aveam bani nici să ne plătim facturile. Am fost nevoiți să punem robinetele de apă și tablourile electrice de la penitenciare sub dispozitiv de pază armată, să nu vină ăia de la Apa Nova și Enel să ne taie apa și curentul. Le păzeam cu pușca”, s-a plâns Dumitrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *