Skip to content
Economie

Guvernul propune garantarea voucherelor oferite turiştilor care îşi pierd vacanţele din cauza pandemiei

Facebook/Albaniatourism
" "

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a a ununţat vineri că  propune garantarea în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19.

MEEMA a prezentat, în şedinţa de Guvern de joi Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism. Proiectul prevede, astfel, garantarea de către stat în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor de către agenţiile de turism şi structurile turistice cu funcţiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insovenţei emitenţilor voucherelor.

" "
" "

De asemenea, se doreşte acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19. Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate.

Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare după aprobarea Comisiei Europene.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *