Skip to content
Politică Video

Guvernul pune pe pauză un proiect esențial pentru România. Lider PNL: Pentru mine este o veste șoc! EXCLUSIV

Inquam Photos / George Calin

Liderul PNL Iași, deputatul Marius Bodea a fost cel mai recent invitat al ediției video ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia au fost discutate cele mai stringente aspecte ale momentului.

Concret: liberalul a vorbit, în cea dea doua parte a interviului, despre amânarea construirii celor 3 spitale regionale. Amintim că ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a anunțat că până în 2021 va fi realizată doar documentația tehnică pentru primele trei spitale regionale (de la Iași, Cluj și Craiova), urmând ca ridicarea lor să aibă loc în următorul exercițiu financiar al UE.

Astfel, aceste trei mari proiecte se amână (termenul folosit de ministrul Fondurilor Europene este de etapizare) cel puțin încă doi ani, deși exista finanțare nerambursabilă pentru demararea proiectelor în cursul actualei guvernări PSD – ALDE.

Mai mult, ministrul Plumb a explicat că actele pregătitoare, adică documentația (formată din studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor) se vor realiza din bani europeni, pentru construire nefiind eliminată varianta parteneriatului public – privat.

În acest context, liberalul Marius Bodea a atras atenția că

”Credeți-mă că pentru mine, și pentru fiecare român atent la implementarea acestor proiecte, este o veste șoc. Dacă ne uităm în rezultatele testele sociologice vom vedea că pe primul loc, ca și griji ale românilor, se află sănătatea, lipsa infrastructurii de sănătate, slaba calitate a actului medical de multe ori, apoi este educația și infrastructura. Ori, tu ca stat să generezi această prorogare a termenului de început a unor mari proiecte care vin în așteptarea românilor, este ceva de domeniul absurdului”, declarat Marius Bodea, la Puterea Știrilor.

Vedeți mai jos întreg materialul video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *