Skip to content
Politică

Guvernul recheamă în ţară consulul general al României la Toronto, care a fost numit doar în luna octombrie

Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul recheamă în ţară consulul general al României la Toronto, proiectul de Hotărâre fiind pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri. Sabina – Mădălina Şomăcescu a fost numită doar în luna octombrie, scrie news.ro.

Guvernl se va reuni, miercuri, în şedinţă, unul dintre proiectele pe ordinea de zi fiind o Hotărâre care vizează rechemarea în ţară a consulului general al României în Canada.

”Doamna Sabina – Mădălina ŞOMĂCESCU a fost numită consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada, prin Hotărârea Guvernului nr. 740 din 14 octombrie 2019”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

" "
" "

Rechemarea se face la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

”În conformitate cu prevederile art. 108 din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară, Ministerul Afacerilor Externe propune rechemarea doamnei Sabina- Mădălina Şomăcescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada”, se mai arată în documentul citat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *