Skip to content
Politică

Guvernul rezistă! Cine e interesat să nu pice executivul condus de Dacian Cioloș? EXCLUSIV

În prezent niciun lider politic nu își mai arată sprijinul față de actualii miniștrii, asta deși în momentul votului de investitură i-au susținut fără să stea pe gânduri.

Dacian Cioloș amenință cu remanierea, Liviu Dragnea atacă Guvernul de fiecare dată când are ocazia, iar copreședinții PNL par din ce în ce mai dezamăgiți de acțiunile executivului. Chiar și Klaus Iohannis a început să îi critice deciziile.

La doar jumătate de an de la instalarea la Palatul Victoria, Guvernul Cioloș atrage din ce în ce mai mulți contestatari, însă niciunul dintre aceștia nu face nimic concret pentru a-l demite. Deși ar avea la îndemână soluția moțiunii de cenzură, nemulțumirile liderilor politici rămân la nivel de declarații.

Nimeni nu pare dispus să își asume o acțiune de revocare a Guvernului, iar motivul este unul foarte simplu: au nevoie de un țap ispășitor.

Experiența alegerilor anterioare ne spune că cea mai de succes temă de campanie este tema schimbării, iar cea mai simplă strategie politică este atacul la adversar și tocmai de aceea partidele care se află în opoziție au prima șansă la câștigarea alegerilor parlamentare.

La fel ca în momentul votului de investitură a Guvernului, atât PSD, cât și PNL își doresc să rămână cât mai departe de putere ca să poată să își construiască imaginea de „salvator”. Politicienii încearcă astfel să sugereze electoratului că ei sunt singurii care pot schimba ceva, și că greșelile actualului Guvern pot fi stopate doar prin schimbarea puterii.

Ambele partide au nevoie de cineva care să deconteze nemulțumirile electoratului și acesta este și motivul pentru care deși în perioada următoare vom asista la foarte multe atacuri și declarații de război acestea nu vor avea o finalitate, iar Guvernul Ciloș va rămâne în picioare indiferent de ce gafe va face.

S.D.

1 comentariu la “Guvernul rezistă! Cine e interesat să nu pice executivul condus de Dacian Cioloș? EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *