Guvernul României, reacții la declarațiile lui Victor Ponta privind transferul răniților de la Crevedia

GUVERN
Sursa foto: Inquam

Guvernul României se distanțează de declarațiile făcute de consilierul onorific al prim-ministrului Marcel Ciolacu, Victor Ponta, despre care spune că sunt „opinie personală”.

Biroul de Presă al Guvernului, într-un răspuns pentru Digi24, precizează că Victor Ponta „nu are nicio putere de decizie la nivelul guvernului”.

„În legătură cu solicitarea dumneavoastră (n.red.: Ddigi24), vă comunicăm următoarele: Încă din prima clipă, așa cum a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, România a activat, începând de sâmbătă noaptea, Mecanismului european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unitățile medicale din străinătate.

Până în prezent, un număr de 12 pacienți cu arsuri grave pe o suprafață corporală cuprinsă între 10 și 80% au fost transferați în spitale din străinătate – în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (3 pacienți), Germania (4 pacienți) şi Norvegia (1 pacient). Prioritatea prim-ministrului și a Guvernului a fost și rămâne salvarea cât mai multor vieți ale celor care au suferit răni grave în urma exploziilor.

Decizia a fost luată în baza evaluării medicilor specialiști pentru asigurarea celor mai bune îngrijiri pacienților răniți. Datele arată că situația medicală a fost gestionată foarte bine.

După tragedia de la Crevedia a fost activat în spitale Planul Alb de urgență pentru a asigura resursa umană și echipamentele necesare unei cât mai bune asistențe medicale persoanelor în suferință. Medicii și toate cadrele medicale s-au mobilizat extraordinar pentru a salva viața celor răniți. Declarația domnului Victor Ponta reprezintă opinie personală, care nu are legătură cu activitatea guvernului. Dumnealui are calitatea de consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale și nu are nicio putere de decizie la nivelul guvernului”, se arată în răspunsul pentru Digi24.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL