Skip to content
Politică

Guvernul sare în ajutorul turiştilor

radiovacanta.ro

Executivul a adoptat joi o ordonanţă referitoare la garantarea pachetelor turistice. Ordonanţa transpune în legislaţia noastră Directiva europeană 2302/2015.

Odată cu adoptarea actului, Ministerul Turismului susţine că turiştii vor fi protejaţi pe viitor de agențiile care îşi păcălesc clienții deoarece noilor reguli permit atât rambursarea integrală a pachetelor plătite de turişti şi neexecutate de agenţiile de turism cât şi repatrierea de urgenţă a turiştilor rămaşi în afara ţării din cauza insolvenţei agenţiei.

Am reuşit astăzi ceea ce nimeni nu a avut curaj să facă până acum. Mesajul este clar: nu mai permitem ca turiştii români să fie furaţi! Până acum, agenţiile de turism puteau vinde pachete turistice de ordinul milioanelor de euro, iar în cazul în care se ajungea la insolvenţă, păgubiţii erau trimişi la poliţa de asigurare care, conform legislaţiei de acum, este de 50 de mii de dolari. Cu alte cuvinte, românii înşelaţi nu erau despăgubiţi, rămâneau şi fără bani, şi fără vacanţă. Doar aşa putem evita să mai ajungem în situaţii precum cea de la Omnia, unde patronul a folosit în alt scop banii oamenilor, iar turiştii nu şi-au recuperat nici astăzi pagubele suferite„, a detaliat ministrul Turismului, Bogdan Trif, conform dcnews.ro. Ca măsură suplimentară de protecţie pentru turişti, ministerul a modificat şi condiţiile de licenţiere pentru agenţiile de turism,  operatorii economici titulari ai licenţelor de turism pentru activitatea în domeniu fiind obligaţi să aibă un capital social de cel puţin 25.000 de lei. În prezent, pentru licenţierea operatorilor economici este necesar un capital de doar 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *