Skip to content
Politică

Guvernul se pregătește să arunce vina pe PSD pentru un nou acord cu FMI

Inquam Photos / George Calin
" "

Comisiile parlamentare au adoptat deja revenirea la legislația anterioară, adoptată în timpul guvernării PSD, privind creșterea cu 40% a pensiilor și, de asemenea, a salariilor profesorilor. Încă nu se știe dacă plenurile celor două Camere vor adopta aceste modificări la legea prin care a fost rectificat bugetul de stat, dar e clar că intenția parlamentarilor este contestată de noua putere. Mai mult decât atât, pe canale neoficiale, PSD este deja făcut responsabil de un posibil nou acord de împrumut cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Deocamdată, FMI nu a venit în România, dar Guvernul liberal a început să insinueze că, în cazul în care pensiile și salariile profesorilor vor fi mărite, va fi obligat să se împrumute.

După cum se știe, FMI acordă tranșe de împrumut în baza unor programe de restructurare economică, ce implică de obicei înghețări de creșteri salariale și de pensii și chiar disponibilizări din sectorul de stat. Teza susținută de purtătorii de cuvânt neoficiali ai Guvernului este că mărirea pensiilor și a salariilor va conduce la decăderea, până la cota de junk, a statutului economiei românești, în condițiile în care aceste creșteri sunt nesustenabile, fiind susținute din împrumuturi. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Încă de la sfârșitul anului trecut, Guvernul Orban a început să se împrumute foarte mult, crescând într-un timp scurt nivelul datoriei publice până la un nivel ce nu are precedent. Această creștere, concomitentă cu o proastă guvernare în perioada de pandemie, este cu adevărat motivul de îngrijorare pentru finanțatorii internaționali și pentru agențiile de rating. Guvernul tinde să-și piardă credibilitatea pe piețele externe, motiv pentru care se gândește să apeleze la FMI.

" "
" "

Guvernul liberal știe însă că un nou acord cu FMI nu este o veste bună pentru români, așa că se gândește să arunce vina pe PSD și, eventual, pe pensionari și profesori. Aceștia vor fi făcuți responsabili de regimul de austeritate pe care liberalii îl vor adopta, după alegerile parlamentare, regim impus printr-un acord cu FMI.

" "

2 comentarii la “Guvernul se pregătește să arunce vina pe PSD pentru un nou acord cu FMI

  1. Talharii fascisti din „guwernerul meu” fascist si imbecil, OrbaniSS, cauta sa scape basma curata dupa jaful din banul public pe care l-au facut, dupa jefuirea copiilor cu, cel putin, 6 miliarde de lei in 8 luni, dupa jefuirea pensionarilor cu 4,7 miliarde de lei/luna, dupa sabotarea si subminarea economiei nationale, etc., cu scopul de a se imbogatii pe ei, firmele de partid a PNL, clientela politica a PNL(inclusiv serviciile secrete si speciale).
    Asa ca vor arunca vina, ca de obicei, pe vinovatul de serviciu, PSD.

  2. Mai bine s ar schimba ceva in legislație sau regulamentul camerelor legislative sa i oblige si sancționeze pe miniștrii care nu vin in parlament sa raspunda ce au făcut cu banii țării.Daca in starea de alertă nu sunt permise de monstratiile de ce sunt permise alegerile?Haideți să demonstrăm cu zecile si sutele de mii.sa vedem ce se va întîmpla.De ce plătim CASS SI OAMENII MOR NETRATATI.PE CE AU CHELTUIT ACESTI BANI?DACA ZIC PE COVID DEBCE AU MAI LUAT DIN BUGET? TREZITI VA ROMANI.TREZITI VA TINETI CA HOTI MAI MARI CA ASTIA NU AM MAI VAZUT. NISTE VINDUTI CARE NU SUNT NICI AI PATRIEI NICI AI NEAMULUI’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *