Skip to content
Politică

Ponta sesizează Parchetul General în cazul a doi pedeliști

Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli constatate de Corpul de Control al premierului în alocarea de către Guvern Boc, din Fondul de rezervă, a 60 milioane lei pentru stadionul Ion Moina din Cluj-Napoca, la propunerea foştilor miniştri Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu.

Banii au fost alocaţi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, inspectorii Guvernului arătând că nu a fost însă justificat caracterul de urgenţă în alocarea fondurilor, au fost încălcate normele legislative, iar finanţarea a fost nelegală, bugetul de stat fiind astfel diminuat în mod nejustificat.

„Biroul de Presa al Guvernului este abilitat sa va puna ‎la dispozitie sinteza Raportului de Control al Corpului de Control al Primului-ministru privind verificările efectuate in legatura cu initierea, elaborarea, avizarea, prezentarea si adoptarea Hotararii Guvernului nr. 1378/2010 privind finantarea obiectivului de investitii “Stadion la standarde internationale respectand normele UEFA si FIFA pe amplasamentul stadionului Ion Moina”, se arată în comunicat emis de Executiv.

Iată documentul

 

Sinteza HG nr. 1378 din 2010 ( finantare Stadion Cluj Napoca). (1)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *