Skip to content
Internațional Republica Moldova

Guvernul SUA va emite licenţe pentru vânzarea de produse către Huawei, dacă securitatea naţională nu va fi în pericol

Guvernul american va emite licenţe companiilor care vor dori să vândă produse către grupul chinez Huawei, dacă nu va exista un pericol pentru securitatea naţională, a declarat marţi secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross, fără să precizeze despre ce produse este vorba, transmite Reuters.

Pentru a relansa discuţiile comerciale cu China, preşedintele Donald Trump a anunţat la sfârşitul lunii trecute că firmele americane vor avea permisiunea să vândă produse către Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, informează news.ro.

Comentariile lui Trump au avut loc după ce Statele Unite au inclus Huawei pe o listă de companii care reprezintă riscuri pentru securitatea naţională.

În general, piesele şi componentele americane nu pot fi vândute companiilor care să află pe lista respectivă fără licenţe speciale.

În timp ce producătorii americani de cipuri au salutat anunţul lui Trump, mulţi oficiali din industrie şi guvern au fost confuzi în privinţa noii politici.

Ross a afirmat marţi, la conferinţa anuală a Departamentului pentru Comerţ, că Huawei va rămâne pe lista de companii, ceea ce înseamnă că licenţele vor fi probabil respinse, iar noua politică nu va modifica produsele pentru care vor fi necesare licenţe. Cu toate acestea, Ross a spus că vor avea loc unele aprobări.

Pentru a implementa directiva preşedintelui de la summitul G20, Departamentul pentru Comerţ va emite licenţe dacă nu există un pericol pentru securitatea Naţională”, a spus Ross, referindu-se la anunţul lui Trump.

Observatorii din industrie au spus că declaraţiile lui Ross nu au claritatea aşteptată după anunţul lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *