Skip to content
Sport

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru premierea participanţilor la Jocurile Paraolimpice

Facebook

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că bugetul i-a fost suplimentat printr-o hotărâre aprobată, miercuri, de Guvernul României. “La iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul României a aprobat astăzi o hotărâre prin care bugetul MTS a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma totală de 39.670 mii lei”, a precizat MTS.

Suma este destinată premierii sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokio 2020.

În luna august a acestui an, tot la iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care cuantumurile premiilor pentru sportivii care au obţinut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio, prin clasarea pe locurile I-VI, au fost majorate cu sută la sută.

Valoarea medaliilor olimpice nu se poate evalua. Faptul că sportivii îşi sacrifică toată copilăria şi tinereţea pentru un vis nu conferă nicio garanţie că vor câştiga vreodată o medalie olimpică. Sportul de performanţă te învaţă mai mult să pierzi decât să câştigi. Mai mult să munceşti şi să te sacrifici, decât să te bucuri de victorie. Momentele de reuşită sunt mai puţine, în comparaţie cu cele de eşec, dar în spatele lor stau aceleaşi renunţări şi eforturi, de cele mai multe ori. Suntem mândri şi ne bucurăm ca măcar cu aceste premii să îi ajutăm pe sportivi să îşi creeze o bază materială pentru viitorul lor. Medaliaţii olimpici sunt eroii noştri şi modele pe care o întreagă generaţie le va urma. Ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noştri”, a declarat ministrul Eduard Novak.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, din perioada 23 iulie – 8 august 2021, sportivii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint. De asemenea, un sportiv s-a clasat pe locul IV, 10 sportivi s-au clasat pe locul V, respectiv 12 sportivi pe locul VI.

La Jocurile Paralimpice, organizate sub autoritatea Comitetului Internaţional Paralimpic în perioada 18 august – 7 septembrie 2021, sportivii români au obţinut cu o medalie de argint şi o medalie de bronz, iar un sportiv s-a clasat pe locul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *