Skip to content
Politică

Guvernul Tudose a depus jurământul la Cotroceni

dcnews.ro

UPDATE 19:31

Guvernul condus de către Mihai Tudose a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

–––––––––-

UPDATE 17:27

Guvernul Mihai Tudose a fost VOTAT în urmă cu puțin timp de plenul reunit al Parlamentului. Dintre cele 377 de voturi valabil exprimate, 275 au fost „pentru”, iar 102 „împotrivă”, scrie Hotnews.

–––––––––

UPDATE 13:16

Unda verde pentru Florian Bodog, propus pentru functia de ministru al Sanatatii. Sevil Shhaideh, ministrul desemnat al Dezvoltarii, a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate.
Misa, propus pentru Ministerul Finantelor: Vom reduce numarul de ani in care o firma poate sta in insolventa. Daca in 5 ani nu iese din insolventa, firmele sa treaca in faliment pentru a nu mai produce hemoragii la buget.

Ministrul Sanatatii Florian Bodog raspunde la intrebarile parlamentarilor. Deputatii USR din comisia de Sanatate protesteaza prin mesaje pe coli de hartie in timpul audierile.

Lucian Puiu Georgescu, propus pentru functia de ministru al Cercetarii si Inovarii, a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

Mircea Titus Dobre, a primit si el unda verde pentru Ministerul Turismului

Lucian Romascanu, avizat favorabil ca ministru al Culturii: „Am apucat sa vorbesc foarte putin cu Ionut Vulpescu, nici el nu stia ca pleaca, nici eu nu stiam ca vin”.

Gratiela Gavrilescu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Mediului: Prioritatea este atingerea tintelor de colectare selectiva, pentru care Romania are deschisa procedura de infringement

Liviu Pop, ministrul propus al Ministerului Educatiei, a primit aviz pozitiv

 Adrian Tutuianu, avizat pentru functia de ministru al Apararii.
Ilan Laufer, avizat de comisiile parlamentare: Am crescut in Israel pana la 14 ani, am crescut cu o mentalitate de afaceri.

Carmen Daniela Dan, propusa pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Nominalizarea a intrunit 23 de voturi pentru si 10 impotriva.

Deputatul minoritatii germane nu va vota pentru noul Guvern.

Toma Petcu a primit aviz favorabil pentru functia de ministru al Energiei. 36 voturi „pentru”, 16 „impotriva”.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

PSD și ALDE vor împinge miniștrii guvernului Tudose în fața parlamentului, fiecărui deținător de portofoliu fiindu-i rezervată câte o jumătate de oră în fața comisiilor de specialitate din Legislativ.

Primii pe listă sunt Mihai Fifor, propus ministru al Economiei și Rovana Plumb, ocupanta postului de la Fonduri Europene.

Opoziția a reacționat deja la graba cu care alianța PSD-ALDE vrea să treacă prin furcile caudine ale Parlamentului noul cabinet.

Programul este destul de strâns, dacă este ținem cont și de dorința liderului PSD Liviu Dragnea de a duce noul Guvern în seara zilei de joi, 29 iunie, în fața președintelui Iohannis pentru a depune jurământul înainte de ănceperea activității în noile funcții.

Noul guvern conține 17 nume preluate din fostul cabinet Grindeanu, mulți dintee minștrii loiali lui Liviu Dragnea primindu-și înapoi postul, în ciuda faptului că în evaluarea făcută de conducerea partidului, aceștia sunt consisderați responsabili pentru mai mult de jumătate din proiectele nepuse în practică din cadrul programului de guvernare creionat de social-democrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *